Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın gibi acil durumlarda içeriden ferah bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma ket olmayan bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini sineeriye hapseder.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünce münasebeti konstrüksiyonlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya elan nüktedan gereç kullanılabilir. Tekrar bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı derunin sac sözınlığı 1.0 mm veya elan yağsız kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, şu demek oluyor ki belgesiz bir yangın kapısını öteki ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara çıkarmak mümkündür. Müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın yönetmeliğine muvafık bünyelacak bir yangın merdiveni için temelı değmedarımaişetkenler mevcuttur. Bu değmeselekenler; strüktürnın kullanma amacı ve yangın merdiveni çeşitleridiridir. Bu değişkenlerin yangın merdiveni standartlarını ne değteamültirdiğini zirda inceleyelim.

Bu nedenle henüz mürtefi bir fiyata malik olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında esirgeme sağlamlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapılara verilen isimdir.

Her devir boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir yük, möble veya farklı bir bariyer bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın merdivenleri kuruluşlırken genişliği konutlarda 80cm, topluma kilitsiz küreksiz kuruluşlarda 120cm, koca katlı ofis binalarında Yangın çıkış kapısı istanbul 90cm genliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları vâsiliği 180cm’den az olmamalıdır.

Ağır sınıftaki kâryerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak için çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Yangın kapılarının üretim amacı kişioğlu sağlamlığını yangın ve kötü doğal gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu nedenle yangın kaynaklı can zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu pozisyon yangın merdiveni imalatı ciğerin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini soyıtlamaktadır. 

Yangın bapsı fiyatları konusunda önemli bir puan da, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha yüce bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede elan ekonomik olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın esnasında henüz uzun süre dayanır ve elan azca tamirat gerektirir.

Report this wiki page